Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táblanyomtatás UV technológiával

DekorAktiv
2021. 03. 12. 12:34:00

Találkoztatok már azzal a problémával, hogy egy táblára ragasztott fólia az idő teltével, illetve a kültéri körülmények hatására körben elkezd zsugorodni?
Sajnos mi gyakran szembesülünk ezzel, mivel sorra érkeznek hozzánk olyan ügyfelek, akik üzletük elhasználódott tábláját szeretnék cseréltetni.
Gépparkunk új tagjával ezt a problémát hatékonyan tudjuk kezelni,de kezdjük az elejéről…
 


MI TÖRTÉNIK AKKOR, AMIKOR A GRAFIKA KÖRÜL ELKEZD LÁTSZÓDNI A TÁBLA ALAPANYAGA?

Azt tapasztaljuk, hogy általában a következő a folyamat: az ügyfél által kiválasztott grafikával megnyomtatják az öntapadó fóliát, ami felhasználásából kifolyólag kap egy kültéri laminálót. Ezt a laminált már megnyomtatott fóliát ráragasztják a tábla alapanyagára, és elkészült a produktum: a kültéri tábla. Az ügyfél tökéletesen meg van elégedve, rögzíti üzletének bejáratához, a munka el van végezve. Telik az idő, túl vagyunk pár hónapon, és emberünk azt veszi észre, hogy tábláján a grafika körül egy fehér sáv kezd el megjelenni. Miért történik ez?

A fólia, amit korábban megnyomtattak, illetve a lamináló, amit a feldolgozásnál használtak, oldószert tartalmaznak, és jó eséllyel monomer hengerelt alapanyagok. Amint ezeket kitesszük az időjárási viszontagságoknak, és pl. napsütés éri táblát, az azon felhasznált alapanyagokból elkezd párologni az előbb említett oldószer. Ez a fólia zsugorodásához vezet, és a tábla akármennyire is szuper volt átvételkor, sajnos későbbre nem lesz esztétikus.

HOGYAN KÉSZÍT TÁBLÁT A DEKORAKTÍV?

Gépparkunk új tagja egy UV hibrid nyomtató, amivel tudunk tekercses és merev hordozóra is nyomtatni. Ez azt jelenti, hogy ha ügyfelünk táblát rendel tőlünk, akkor egyenesen a tábla alapanyagát nyomtatjuk meg. Az UV technológia segítségével direkt tudunk nyomtatni szendvicslemezeket, habkartonokat, PVC táblákat, plexit, üveget, és még sok más eddig szokatlan alapanyagot.

MIÉRT JOBB AZ ÜGYFÉLNEK A DEKORAKTÍVOT VÁLASZTANI EGY TÁBLÁS IGÉNY SORÁN?

Ahogy feljebb írtuk, direkt nyomtatunk a merev hordozóra, azaz nem öntapadó fóliát ragasztunk a táblára. Ebből kifolyólag a mi tábláinkon  nem fog idővel vinyl zsugorodni, és nem fog a tábla alapanyaga pár hónap elteltével körben látszódni a grafika körül. Ezentúl gyorsabb és költségileg is kedvezményesebb munkát tudunk kínálni, mivel megspóroljuk a laminálás és a kasírozás idejét, illetve az egyéb fóliák költségét.

Amennyiben tovább érdeklődnél, vagy árajánlatot kérnél, keress minket bizalommal az info@dekoraktiv.hu email címen!

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Hírek