Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NyomtatásGyakran előfordul, hogy megakadt a szemünk egy igényes portáldekoráción, szépen fóliázott autón, üzlet előtt lobogó zászlón, vagy egy egészen monumentális táblán. Nem is gondolnánk, hogy ezek közül mennyivel találkozunk nap mint nap, melyeket már csak tudat alatt raktározunk el, vagy amik szerint működünk: irányítanak, hirdetnek, felkeltik az érdeklődésünket. Tájékoztatnak, pl.: az üzleten a cégtábla, mely segítségével be tudjuk azonosítani, amit keresünk. Már természetesnek vesszük, hogy vannak, de hiányuk sokkal inkább feltűnne.

A felsoroltak csak egy igazán kis része annak a szerteágazó palettának, amely a Dekoraktív fő profilja. Nagyformátumú táblás és tekercses nyomtatással, az oldószeres, az UV, és a latex technológiát is lefedjük, ezen túl gépparkunk lamináló-, és vágógépekkel is rendelkezik.

Tevékenységünknek fontos szempontja, a megfelelő alapanyag kiválasztása. Ebben ügyfeleink igényeinek és felhasználásának megfelelően, legjobb tudásunk szerint segítünk. Portfóliónkban megtalálhatóak különböző öntapadós fóliák, ponyvák, papírok, vásznak, textilek, tapéták, táblák, display és egyéb különleges hordozók.

Törekszünk a környezetbarát működésre, ezt az általunk alkalmazott festékek és anyagok is igazolják. Gépparkunk bemutatása során részletesebben kitérünk, az általunk alkalmazott technológiákra, illetve az alapanyagokra.

Legfrissebb gépbeszerzésünk nem csupán számunkra újszerű, hanem elmondható, hogy technikai tulajdonságai és teljesítménye a teljes nagyformátumú digitális nyomdai iparág számára innovatív. Gépparkunk többi tagjával ellentétben fehér színnel is tud dolgozni, amelyet egészen egyedi módon kezelve új kapukat nyit meg anyagok kreatív és felhasználási szempontjából egyaránt. Különböző opciók sokaságának megfelelően képes a nagy telítettségű rendkívül magas minőségű nyomatok produkálásától kezdve akár a 122 m2 / óra gyorsaságú nyomtatásig.

Külön kihangsúlyozandó, hogy környezetvédelmi szempontból is előremutató tulajdonságokkal bír: vízbázisú (szagtalan) festékkel dolgozik, amelyek nem tartalmaznak veszélyes, légszennyező anyagokat, dobozuk újrahasznosítható. 

Korábbi gépparkunk központi szerepét mára a 800W vette át, azonban munkánkat töretlenül segíti továbbra is. Latex technológiájának megfelelően hővel fixálja a festéket az alapanyag felszínén, a technológia különlegessége, hogy másik latex gépünkhöz hasonlóan gyönyörű minőséget produkál, az általa végzett nyomatok pedig strapabíróbbak vetélytársainál. Amennyiben ügyfelünk gyors átfutási időt igényel, a latex technológia célszerű választás lehet, mivel a gép képes gyors munkára, nincs nyomtatás utáni plusz száradási idő, illetve ha a felhasználás engedi – karcállóságából kifolyólag – kihagyható folyamat a laminálás.

 

Bátran ajánljuk a latex technológia által gyártott nyomatainkat egészségügyi, vagy közoktatási intézményekbe, mivel a festék vízbázisú allergénektől mentes, teljesen szagtalan, és nem tartalmaz oldószert.

 

Az oldószermentes festéknek nem csupán egészségügyi előnye van, hanem a hordozón is jól meg lehet tapasztalni: a latex gépeink által gyártott öntapadós anyagok zsugorodása minimalizálva van, ez idővel fontos szempont lehet esztétikai szempontból. Törekszünk a latex technológia alkalmazására vinyl (monomer, polimer, 3D, átvilágítható); film (display, roll-up, átvilágítható); festékterhelt plakátpapír; vászon; és mágnes nyomtatás esetén.

 

Nyomdai gépparkunk legnagyobb tagja – az UV hibrid nyomtatónk. Segítségével a nagyformátumú nyomdai világban további kapuk nyílnak meg. A festék az alapanyag felszínén köt meg az UV lámpák hatására, a latex technológiához hasonlóan, az UV esetében se szükséges plusz száradási idővel számolni.

Habár a gép tud tekercses alapanyagokat is kezelni, a mi felhasználásunk a táblás alapanyagokra koncentrálódik. Az UV gép direkt nyomtat merev hordozókra, egészen 64 mm vastagságig: szendvicslemezeket, habkartonokat, PVC táblákat. Ezzel ügyfeleink számára gyorsabb és költséghatékonyabb munkát tudunk kínálni, mivel megspóroljuk a laminálás és a kasírozás idejét, illetve az egyéb fóliák költségét.

Az UV technológiával készült nyomatok színei fakulás nélkül, kültéren is évekig megállják a helyüket. A nyomat felhasználásának megfelelően, rugalmasan kezeljük a nyomtatási beállításokat: így ügyfeleink igényeinek megfelelően tudunk kedvezőbb árú, gyors megoldást vagy egészen közelről nézve is csúcsminőségű nyomtatást ajánlani.

Eco-solvent gépeink oszlopos tagjai cégünknek, amik már többezer m2 nyomtatás során segítették munkánkat és ügyfeleinket. A festék nem a felszínen, hanem magában az alapanyagban köt meg. Habár az újdonsült technológiák már sok terhet levettek ezen gépeink vállairól, de elmondható, hogy ár-érték arányban még mindig kedvező megoldást tudnak kínálni.

Az SP-540V a szélesformátumú nyomtatás mellett alakra vágásra is képes, így sokszor alkalmazzuk, amikor ügyfeleinknek az öntapadós nyomat alakját tekintve egyedi igényük van. Kedvező opció, hogy a gép két munkafolyamatot is tud kezelni.

Az XJ-640 nyomtatónkra bátran bízunk nagy mennyiségű nyomtatást. Pontosan kezeli a nagyobb kaliberű grafikákat is, így sokszor ponyvás alapanyagokkal van lekapacitálva.

A legtöbb esetben eco-solvent technológiát alkalmazunk ponyva, és kevésbé festékterhelt plakátpapírok nyomtatása során, valamint gépeink tekercses alapanyagaink nagyrészét kedvező költségek mellett tudják kezelni.

Plottergépünk a gyártási folyamat másik nagyon fontos folyamatért felel: a fóliavágásért. Ez egyrészt az egyedi alakú nyomtatott fóliák alakra vágását jelenti – kompatibilisen a latex nyomtatónkkal, másrészt pedig a már alapból színezett fóliák vágását. Alapvető színfóliáinkat három kategóriába soroljuk, amiket meghatároz a felhasználás időtartama, illetve a felület amire ragasztják. Ezentúl dolgozunk egyedi fóliákkal, amik olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint pl.: az átvilágíthatóság, vagy a fényvisszaverő hatás.

Vágóplotterünk rendkívül gyors és tűpontos munkára képes, akár 160 cm-es szélességben – ezzel ügyfeleink megrendeléseit maradéktalanul teljesíti.

Elmondható, hogy plottergépünket leggyakrabban autódekorációk gyártásához használjuk: különböző formákat, karaktereket, szövegezést vágva.

Laminálógépünket a feldolgozás során használjuk, alapvetően a nyomat élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Legtöbbször fizikai és UV védelmet nyújtunk, de alkalmazunk egyedi laminálófóliákat is, amikkel plusz opciókat tudunk a nyomatnak kölcsönözni, ilyen pl.: a filccel írhatóság, vagy a padlón való felhasználhatóság.

A laminálógépünk 165 cm szélességben dolgozik.