Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A 2022-es év színe

A Pantone Intézet minden évben kiválasztja az Év színét, melyet előszeretettel használnak fel a divatvilágban és a lakberendezésben, de egyéb iparágakban is fontos szerepe lehet az aktuális trend meghatározásához. Kiválasztásához a vállalat a világ aktuális eseményeiből meríti az ihletet.


A 2022-ES Év SZÍNE

Idén a Very Peri fantázianévre hallgató szín kapta a címet, melynek különlegessége, hogy leírásuk szerint "a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával". Érdekessége az is, hogy kivételesen nem egy korábbi archívumból választották ki, hanem kifejezetten erre a célra alkották meg ezt a színt.

A kellemes és egyben vidám árnyalattal egy megújuló, reményt keltő hangulatot szerettek volna elérni, mely a mai vészterhes és kiszámíthatatlan időkben szimbóluma lehet egy szebb jövőnek.

A SZÍNEK JELENTŐSÉGE NYOMDÁNKBAN

A Pantone Színazonosító Rendszer a vállalat által szabadalmaztatott színreprodukciós rendszer, melynek segítségével könnyebben meghatározhatunk egy pontos színt. Mivel nyomtatóink CMYK színtér szerint működnek, a Pantone-színek viszont olyan változatban is készülnek, amelyek az eredeti CMYK eljárás nem képes reprodukálni, ezért nyomdai úton a PANTONE színeknek csak 80-90%-át lehetséges előállítani.

Legjobb tudásunk szerint igyekszünk a legszínhelyesebben előállítani a kívánt termékeket ügyfeleinknek. A kapott végleges színárnyalatokat az alapanyagok (matt, fényes, textúrált, csontfehér, sárgás vagy törtfehér felület), és a gyártási technológia is befolyásolhatják (EcoSolvent, Latex, UV nyomtatás).

A színhelyes nyomatok előállítását a legmodernebb spektrofotométerek segítségével, a különféle alapanyagokra beállított és finomhangolt nyomtatási módokkal biztosítjuk ügyfeleinknek.

Előre meghatározott PANTONE színekhez szükséges beállításokat a nyomtatóinkban gyárilag beépített (i1 pro) magas színvonalú és önállóan is használható professzionális egyéni színmérő (i1 Pro Plus 3) eszközök segítik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek